​​
Partycentrum Hipper & Kolfbaan

High Tea & High Wine

De high tea of afternoon tea is in de 19e eeuw ontstaan in Engeland. De 7de hertogin van Bedford, Anna, had in de late namiddag (afternoon) een zodanige trek dat ze niet meer kon wachten tot het avondeten. De oplossing was een pot thee met een lichte snack. 's Zomers keerde ze terug naar Londen en zette deze traditie voort. De High Tea was geboren

Men voelde zich zeer vereerd als men een uitnodiging van de hertogin ontvingen voor haar High tea. Dit werd al snel opgepikt door de upperclass en in een mum van tijd was de afternoon tea een begrip in het Verenigd Koninkrijk.

De afternoon tea is inmiddels uitgegroeid tot een high tea met niet alleen hartige hapjes, maar ook veel lekkere zoetigheden. Het concept is populair in vele landen. Traditioneel wordt de Engelse high tea aan hoge tafels geserveerd. Vandaar dus de bij ons bekende naam: ‘High tea’

De thee is natuurlijk het belangrijkste ingrediënt van een high tea. Maar de verschillende zoetigheden zoals taartjes en scones maken wat een high tea zo leuk is om te doen met een groep. De hight tea is dan ook bij uitstek geschikt om te doen bij verschillende gelegenheden, zoals een babyshower, verjaardag of vrijgezellenfeest.

De high tea bij de Hipper & Kolfbaan is helemaal aan te passen naar uw eigen wensen. Een extra feestelijke High Tea? Denk er dan bijvoorbeeld aan om te beginnen met een glas champagne of prosecco.

Bij Hipper & Kolfbaan verzorgen wij ook graag uw high tea naar wens. Liever een high wine? Natuurlijk is dat ook mogelijk. Wilt u meer weten over de mogelijkheden van het organiseren van een high tea of wine? Neem dan contact met ons op om de mogelijkheden door te nemen.

Onze banquetmap

Blijf op de hoogte!

* Zijn verplicht in te vullen