​​
Partycentrum Hipper & Kolfbaan

Trouwlocatie Gorinchem

De mooiste dag van jullie leven moet een sprookje worden. Dit sprookje vieren wij graag met u mee. Hipper & Kolfbaan is een officiële trouwlocatie van de gemeente Gorinchem. Wat dacht u van een huwelijksceremonie, bij mooi weer in onze prachtige binnentuin, of in één van onze vier mooie zalen, omringd door uw familie en vrienden? Wij kunnen ons geen romantischer ja-woord voorstellen.

Hipper & Kolfbaan is de meest exclusieve en intiemste trouw- en feestlocatie van Gorinchem en omstreken. Een unieke sfeer en romantiek met vele kaarsen, de prachtige binnentuin en de aangrenzende gracht.

Fotografie o.a. door: Sarah D. Photography

Onze banquetmap
Video door: Wrap Videoproductie, www.wrapvideoproductie.nl

Trouwlocatie Gorinchem

Benieuwd naar alle mogelijkheden voor trouwlocatie Gorinchem? Wij denken graag mee om jullie trouwen zo onvergetelijk mogelijk te maken. Hieronder een aantal zaken waar je zeker over na wilt denken op je bruiloft op trouwlocatie Gorinchem. 

Bruidssuikers

Bruidssuikers zijn mooi verpakte snoepjes, ze zijn zoet en hard en worden vaak als bedankje gegeven aan de gasten. Volgens de traditie krijgt iedereen 5 bruidssuikers, deze staan voor trouw, liefde, geluk vruchtbaarheid en voorspoed.

Rijst gooien

Als het bruidspaar getrouwd is en ze naar buiten lopen bij het stadhuis worden ze door familie en vrienden bestrooid met rijst. Vroeger stond dit voor vruchtbaarheid en hoopte ze dat ze een groot gezin zouden krijgen. tegenwoordig mag niet overal meer met rijst gestrooid worden en gebruiken ze een bellenblaas of rozenblaadjes. Bij onze trouwlocatie Gorinchem is dit natuurlijk bespreekbaar. 

Het weggeven van de bruid

Vroeger was het huwelijk een zakelijke overeenkomst en had de bruid geen vrije keuze met wie ze trouwde, dit ging vaak over geld, gelukkig is dit tegenwoordig anders en is het een teken dat de vader achter het huwelijk staat en geeft de zorg over aan de bruidegom. Ondanks onze grote ervaringen met bruiloften op trouwlocatie Gorinchem blijft dit ook voor ons altijd een emotioneel moment. 

Bruidsmeisjes

Vroeger geloofde ze dat bruidsmeisjes, die hetzelfde gekleed gingen als de bruid, boze geesten konden verjagen, die konden op deze manier niet zien wie de echte bruid was. Tegenwoordig helpen de bruidsmeisjes met de voorbereidingen op de bruiloft zelf. Uiteraard kunnen we onze trouwlocatie Gorinchem reking houden met die rol die bruidsmeisjes spelen. 

Ceremoniemeester

Is vaak een goede vriend, vriendin of familielid die het bruidspaar ontzorgt. Hij of zij is de rechterhand van het bruidspaar en zorgt ervoor dat alles in goede banen geleid wordt en om alles zo soepel mogelijk te laten verlopen op trouwlocatie Gorinchem. Zo is de ceremoniemeester het aanspreekpunt voor gasten, maakt een draaiboek, verstuurt de trouwkaarten, instrueert getuigen, bruidskinderen en gasten etc

Blikjes achter een auto

De rammelende blikjes die achter een auto werden gebonden en veel lawaai maakten moesten het bruidspaar beschermen tegen boze geesten die het geluk van het bruidspaar wilden verstoren

Morgengave

De morgengave of morgengift is een geschenk, gegeven door een man aan zijn vrouw de morgen na de huwelijksnacht , vaak is dit een mooi sieraad om de bruid te bedanken voor de fijne huwelijksnacht

Blijf op de hoogte!

* Zijn verplicht in te vullen