​​
Partycentrum Hipper & Kolfbaan
Onze banquetmap

Geschiedenis Gorinchem

Hipper & Kolfbaan is gevestigd in het mooie Gorinchem. Een bezoek aan de prachtige vestingstad Gorinchem, die een belangrijke plaats in de Hollandse Waterlinie had, is zeker de moeite waard. Gorinchem kreeg in 1382 stadsrechten en werd begin 14de eeuw ingelijfd door Holland. Hierdoor groeide de stad qua grootte uit tot de achtste stad van het land. In de 16de eeuw kreeg Gorinchem vestingwallen. Deze zijn nog steeds intact en bepalen voor een groot deel het karakter van de huidige stad.

Gorinchem behoort samen met Naarden niet alleen tot de grootste vestingsteden in de Hollandse Waterlinie, maar Gorinchem is ook de grootste vestingstad van Nederland.

Hipper & Kolfbaan ligt te midden van de ommuurde binnenstad, met vele bezienswaardigheden uit het verleden op loopafstand. Een wandeling door Gorinchem is een wandeling door de historie. Talloze monumenten herinneren aan de tijd dat Gorinchem het centrum was van scheepvaart, handel en visserij.

Bezoek de Grote Kerk en beklim de Grote Toren, ontdek de geschiedenis in het Gorcums Museum, en struin in het centrum langs de vele leuke winkeltjes die Gorinchem rijk is. De Lingehaven, die loopt van de Lindesluis tot aan de Korenbrug en daarmee de historische binnenstad doorkruist, is ook typerend voor Gorinchem. Wat vroeger het hart van de beroepsvaart was, is nu een mooie plek voor pleziervaart. En niet alleen op, maar ook langs het water is het genieten! Het stadje, waar de liefelijke Linge in de Merwede uitmondt, is een bezoek meer dan waard. Komt u de schoonheid van Gorinchem ook ontdekken?

Blijf op de hoogte!

* Zijn verplicht in te vullen