​​
Partycentrum Hipper & Kolfbaan
Onze banquetmap

Ja, ik wil...

De mooiste dag van je leven moet een sprookje worden.

Dit sprookje vieren wij graag met u mee. Hipper & Kolfbaan in hartje Gorinchem is de meest exclusieve en intiemste trouw- en feestlocatie van Gorinchem en omstreken. Een unieke sfeer en romantiek met vele kaarsen, de prachtige binnentuin en de aangrenzende gracht.

Of het nu gaat om een huwelijksvoltrekking, receptie, diner of feestavond, wij staan garant voor een intieme en warme entourage dat bij ieder huwelijk past, voor ieder onderdeel van deze bijzondere dag.

 

Fotografie o.a. door: Sarah D. Photography

Meer informatie:

Video door: Wrap Videoproductie, www.wrapvideoproductie.nl

Vrijblijvend informatie aanvragen

Trouwen en tradities

Gefeliciteerd met jullie voorgenomen huwelijk, jullie gaan trouwen. Trouwen oftewel het huwelijk is het vieren van de liefde. Een spannende tijd breekt aan en binnenkort stappen jullie in het huwelijksbootje, Een bruiloft is een feest van tradities en rituelen, een bruidsboeket, bruidsmeisjes en rijst strooien horen daar o.a. bij. Wist je dat deze rituelen voortkomen uit angst voor kwade geesten of symbool staan voor vruchtbaarheid en geluk? Hier wat leuke weetjes over het trouwen.

Over de drempel dragen

Bij thuiskomst na het trouwen wordt de bruid romantisch door de bruidegom over de drempel gedragen, wat we tegenwoordig romantisch vinden daar had het vroeger te maken met bijgeloof, als de bruid namelijk zou struikelen over de drempel zou het huwelijk ongeluk met zich mee brengen.

Het bruidsboeket

Het bruidsboeket gaat eeuwen terug en stamt uit de Romeinse tijd. Destijds zag het er anders uit en had het ook een andere samenstelling als we nu gewend zijn.. Het boeket bestond niet uit kleurrijke bloemen, maar uit knoflook, kruiden en specerijen met een sterke geur. Als bescherming tegen ziektes en zou het kwade geesten afschrikken en het bruidspaar zo beschermen tegen het kwaad. Als teken van vruchtbaarheid werd er ook graan aan toegevoegd. Ook het weggooien van een boeket tijdens een bruiloft heeft een betekenis, men gelooft dat als je als single vrouw het boeket van de bruid vangt je de eerstvolgende bent die gaat trouwen.

Kousenband

Wat de traditie is bij de dames met het bruidsboeket is dat voor de heren met de kousenband. De bruidegom trekt met zijn tanden de kousenband van het been van de bruid en gooit deze naar vrijgezellen mannen, degene die hem vangt is de volgende die gaat trouwen.

Something old, something new, something borrowed something blue and a silver sixpence in her shoe.

Het gezegde something old, something new is niet zomaar een uitspraak. De betekenis luidt als volgt: iets ouds, iets nieuws, iets geleend, iets blauws en een zilver muntje zouden de bruid geluk en vruchtbaarheid brengen in het huwelijk

Something old staat voor het ‘oude’ leven wat de bruid achter zich laat. Het gaat er dus om dat je iets ‘ouds’ bij je draagt, wat je al had. Denk bijvoorbeeld aan een sieraad van een familielid, een medaillon met een foto of een stukje stof wat je aan de binnenkant van je trouwjurk naait of om je bruidsboeket bindt.

Something new staat voor het nieuwe leven dat je na het trouwen tegemoet gaat, samen met je echtgenoot. Nieuwe dingen dragen op je trouwdag zijn makkelijk, denk aan je je trouwjurk, trouwschoenen, trouwring.

Something borrowed brengt een toekomst vol weelde. De bruid kan rekenen op steun van familie en vrienden. Leen iets van een gelukkig getrouwde vriend of vriendin of familielid. Deze zal het geluk overbrengen op de bruid en draag dit bij je. Denk aan een sieraad van je moeder of een armbandje van je beste vriendin maar ook hier kun je denken aan iets kleins, zoals een zakdoek van je opa of oma, een handspiegel of een haarspeldje.

Something blue staat voor trouw en zuiverheid. De blauwe kousenband wordt hier veel voor gebruikt. Of laat jullie trouwdatum of namen met blauw garen aan de binnenkant van je trouwjurk naaien!

And a silver sixpence in her shoe staat voor financiële zekerheid en rijkdom Het is de bedoeling dat de vader van de bruid een zilveren muntje in haar linkerschoen doet, op de dag van de bruiloft, als een gelukwens voor de bruid. Echt lekker lopen doet het niet, dus daarom wordt het ook vaak onder de schoen geplakt .

 

Meer weten over onze trouwlocatie of direct contact opnemen? Bij Hipper en Kolfbaan in hartje Gorinchem is alles mogelijk.

Blijf op de hoogte!

* Zijn verplicht in te vullen